Alppikoulun neljä eri suuntautumis vaihtoehtoa on jaettu kahteen yläotsikkoon.
URHEILUTOIMINNASSA painotetaan kilpa-alppilajien harjoittamista ja kehittymistä.
KOULUTUSTOIMINTA tähtää oppilaan omien taitojen kehittymisen lisäksi valmiuteen kouluttautua hiihdonopettajaksi.

URHEILUTOIMINNAN pääpaino on toisen asteen opiskelijoille suunnatussa huippu-urheilulinjassa. Yläkouluikäisille tarjoamme leiritystoimintaa yhdessä Lapin Urheiluakatemian kanssa.

KOULUTUSTOIMINTA koostuu tällä hetkellä Monitaitolinjasta ja FreeRide koulutuksesta.  Koulutustoiminnassa opiskelija saa alppikoulun käytyään ja Suomen Hiihdonopettajat Ry:n kurssit (alppihiihto/ lumilautailu) suoritettuaan toimia hiihdonopettajan ammatissa. Syksyllä 2018 alkaneessa vapaalaskuun suuntautuvassa FreeRide-koulutuksessa pääpaino on turvallisessa tekemisessä kaikissa olosuhteissa.