Levin Alppikoulun koulutustoiminta tarjoaa toisen asteen opiskelijalle kaksi erilaista ja uniikkia vaihtoehtoa harrastaa ja kehittyä harrastuksessaan opintojen ohella

Harrastuksesta ammatti

Monitaitolinjalla opetellaan koulun ohella monipuolisesti eri hiihtolajien taitoja:

Alppihiihto

Lumilautailu

Telemark

Maastohiihto

Kolmen vuoden koulutuksen tavoitteena on, että oppilailla on perustaidot ja – tiedot eri lajien taidoista ja opetuksesta, sekä suorittaa kaksi SHORY:n (suomen hiihdonopettajat ry) kurssia hyväksytysti läpi; alppihiihdon ohjaajakurssi, sekä lumilautailun ohjaajakurssi. Nämä kurssit käytyään oppilas on pätevä toimimaan hiihdonopettajan ammatissa kahdessa eri lajissa. Lisäksi on mahdollisuus suorittaa maastohiihto-, sekä telemark moduulit omakustanteisina.

Turvallisesti lumilla

Alppikoulun FreeRide-koulutus on suunnattu toisen asteen oppilaille joita kiinnostaa freestylen ja vapaalaskun harrastaminen ja siinä kehittyminen. Koulutuksessa voi opiskella kerralla enintään 12 opiskelijaa.

FreeRide-koulutukseen voit osallistua, laskitko sitten suksilla, laudalla tai telemark välineillä. Valmennukseen kuuluu myös muihin lajeihin tutustuminen.

FreeRide- koulutuksen tavoitteena on 3-4 vuoden toisen asteen opintojen ohella harjoitella monipuolisesti freestylessä ja vapaalaskussa tarvittavia taitoja.

FreeRide-koulutuksessa mukana olevat opiskelijat osallistuvat myös opintojen ohessa (3-vuosi) Suomen Hiihdonopettajat ry:n hiihdonohjaaja kurssille (suksi tai lauta) sekä suorittavat työharjoittelun (vähintään 25h) Levin Hiihtokoulussa (palkallinen). Opintojen ohella ja niiden jälkeen on mahdollisuus työllistyä myös hiihdonopetus tehtäviin.

Opintojen pääpaino on turvallinen toiminta eri olosuhteissa.

Harjoituksissa harjoitellaan turvallisuus edellä kaikkia FreeRide kokonaisuuksia mm.

Alppihiihdon, lumilautailun ja telemarkin perusteet

Freestyle (slopestyle, bigair, half-pipe)

Vapaalasku (laskeminen / liikkuminen)

Lumiturvallisuus