Turvallisesti lumilla

Alppikoulun FreeRide-koulutus on suunnattu toisen asteen oppilaille, joita kiinnostaa freestylen ja vapaalaskun harrastaminen ja siinä kehittyminen. Koulutuksessa voi opiskella kerralla enintään 8 opiskelijaa.

FreeRide-koulutukseen voit osallistua, laskit sitten suksilla, laudalla tai telemark-välineillä. Valmennukseen kuuluu myös muihin lajeihin tutustuminen. Tavoitteena on kolmesta neljään vuotta kestävien toisen asteen opintojen ohella harjoitella monipuolisesti freestylessä ja vapaalaskussa tarvittavia taitoja.

FreeRide-koulutuksessa mukana olevat opiskelijat osallistuvat myös opintojen ohessa (kolmas vuosi) Suomen Hiihdonopettajat ry:n hiihdonohjaaja-kurssille (suksi tai lauta) sekä suorittavat työharjoittelun (vähintään 25h) Levin Hiihtokoulussa (palkallinen). Opintojen ohella ja niiden jälkeen on mahdollisuus työllistyä myös hiihdonopetustehtäviin.

Opintojen pääpainotus on turvallisessa toiminnassa eri olosuhteissa. Harjoituksissa harjoitellaan turvallisuus edellä kaikkia FreeRide -kokonaisuuksia mm.

Alppihiihdon, lumilautailun ja telemarkin perusteet

Freestyle (slopestyle, big air, half-pipe)

Vapaalasku (laskeminen / liikkuminen)

Lumiturvallisuus

Ensiapu

Luonnossa liikkuminen ja eläminen

Kiipeily ja köysitoiminta

Harjoitukset toteutetaan keskimäärin yhtenä arki-iltana (1,5h / harjoitus) pääosin Levin South Parkissa sekä 2-4 päivän leireillä (1-2krt kuukaudessa) Levillä tai Levin lähialueella joissa harjoitellaan eri teemoilla. Harjoitustoimintaa järjestetään koko lukuvuoden ajan.

Osallistutaan freestyle- ja vapaalasku-kilpailuihin oppilaiden halukkuuden perusteella. mm. Freestyle SM, Pyhä Freekend, Iso-Syöte FreeRide Open, Riksgränsen vapaalasku PM). Osa harjoittelusta toteutetaan yhdessä alppikoulun muiden ryhmien kanssa.

FreeRide toiminnassa järjestetään myös yläkoulutoimintaa yhdessä Lapin Urheiluakatemian Yläkouluakatemian kanssa.

Lisää yläkoulutoiminnasta

Valintakriteerit:

Yläasteen päättötodistuksen keskiarvo vähintään 7.0

Laskettelun tai lumilautailun hyvät perustaidot ja kiinnostus FreeRide toimintaa kohtaa

(vapaasana omasta kokemuksesta hakemukseen)

Harjoittelu on osana koulutoimintaa. Alppikoulun FreeRide-koulutuksessa suoritetaan 15 lukion valinnaista kurssia ja Levi – instituutissa ammatilliset tutkinnonosat sovitaan opiskelijan kanssa laadittavassa henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa.

Lukuvuosimaksu FreeRide-koulutuksessa 1500€

Valmennus

Kuljetukset harjoituksiin (Kittilä – Levi – Kittilä)

Hissilippu (Levin kausikortti)

Välineiden vuokraukset Levin vuokraamoista (Sukset, laudat, lumiturvallisuus välineet.)

Alppihiihdon tai lumilautailun ohjaajakurssi (Suomen Hiihdonopettajat ry)

Köysitoiminnanohjaaja (KTO) 1 & 2.

Lumiturvallisuus 1 (Suomen lumivyörykoulutus)

EA 1 & 2

Muut kustannukset

Offpiste -hiihdon ja freestylen kattavan vakuutuksen oppilaat hoitavat itse. (vakuutustodistus esitettävä)

Leireistä syntyvät kulut ja matkat (Kittilän kunnan rajojen ulkopuolelle pl. Pallas) oppilaat maksavat itse.

Alppikoulun oppilailla on mahdollisuus asua lukion vieressä sijaitsevassa asuintalossa, mutta varsinaista asuntolaa ei lukio opiskelijoille tällä hetkellä ole tarjota. Vuokrakustannukset vahvistetaan vuosittain.

Levi-instituutilla on tarjota opiskelijoilleen ilmainen asuntola, joka sijaitsee oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Valintakriteerit:

Yläasteen päättötodistuksen keskiarvo vähintään 7.0

Laskettelun tai lumilautailun hyvät perustaidot ja kiinnostus FreeRide-toimintaa kohtaan

(vapaa sana omasta kokemuksesta hakemukseen)

Alppikoulun FreeRide-koulutukseen haetaan erillisellä lomakkeella 1.3.2019 mennessä. Päätös alppikouluun valinnasta tehdään 10.3.2019 mennessä ja tullaan ilmoittamaan hakijalle henkilökohtaisesti.

Lähetä hakemus tästä

Lisätietoja: Päävalmentaja Jukka Markkanen +358 40 570 1835 jukka.markkanen@edu.kittila.fi

Hyväksytyn valinnan jälkeen hakija voi hakea Kittilän lukioon ja Lapin koulutuskeskus REDU:n ammatilliseen koulutukseen, opintopolku.fi -sivuston yhteishaussa.