Turvallisesti lumilla

FreeRide-koulutus on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, joita kiinnostaa
vapaalaskun ja freestylen harrastaminen ja siinä kehittyminen.

Voit osallistua koulutukseen, laskit sitten suksilla, laudalla tai telemark-välineillä. Valmennukseen kuuluu myös muihin lajeihin tutustuminen. Tavoitteena on kolmesta neljään vuotta kestävien toisen asteen opintojen ohella harjoitella monipuolisesti
freestylessä ja vapaalaskussa tarvittavia taitoja.

FreeRide-koulutuksessa mukana olevat opiskelijat osallistuvat myös Suomen Hiihdonopettajat ry:n hiihdonohjaaja-kurssille (suksi tai lauta) sekä suorittavat työharjoittelun (vähintään 25h) Levin Hiihtokoulussa (palkallinen). Opintojen ohella ja niiden jälkeen on mahdollisuus työllistyä myös hiihdonopetustehtäviin.

Koulutuksen pääpaino on turvallisessa toiminnassa eri olosuhteissa.
Harjoituksissa harjoitellaan turvallisuus edellä kaikkia FreeRide -kokonaisuuksia mm.

–  Alppihiihdon, lumilautailun ja telemarkin perusteet

–  Freestyle (slopestyle, big air, half-pipe)

–  Vapaalasku (laskeminen / liikkuminen)

–  Lumiturvallisuus

–  Ensiapu

–  Kiipeily ja köysitoiminta

– Luonnossa liikkuminen ja eläminen

Harjoitukset toteutetaan keskimäärin yhtenä arki-iltana (1,5h / harjoitus) pääosin Levin South Parkissa sekä 2-4 päivän leireillä (1-2krt kuukaudessa) Levillä ja lähialueilla missä harjoitellaan eri teemoilla. Harjoitustoimintaa järjestetään koko lukuvuoden ajan.

Osallistumme opiskelijoiden hallukkuudesta riippuen myös freestyle- ja vapaalasku-kilpailuihin esim. Freestyle SM, Pyhä Freekend, Iso-Syöte FreeRide Open, Riksgränsen vapaalasku PM. Osa harjoittelusta toteutetaan yhdessä muiden Snow Sport Academyn ryhmien kanssa.

FreeRide toiminnassa järjestetään myös yläkoulutoimintaa yhdessä Lapin Urheiluakatemian Yläkouluakatemian kanssa.
Lisää yläkoulutoiminnasta

Harjoittelu on osana koulutoimintaa. FreeRide-koulutuksessa suoritetaan 15 lukion valinnaista kurssia ja Levi – instituutissa ammatilliset tutkinnonosat sovitaan opiskelijan kanssa laadittavassa henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa.

Ulkopaikkakunnalta tuleville lukion oppilaille on tarjolla asunto koulualueella sijaitsevassa asuintalossa. Koulu ja oheisharjoittelutilat ovat muutaman sadan metrin säteellä ja talon alakertaan on rakennettu asianmukaiset suksenhuoltotilat. Leville ajaa vajaassa 20minuutissa!

Asumisesta voit tiedustella Kittilän Kunnan asuntotoimistosta.

Satu Perttamo-Kangas: 0408479601, satu.perttamo-kangas@kittila.fi

Levi – Instituutilla on tarjota omille opiskelijoille ilmainen oppilas-asuntola.

Hannu Puljujärvi: 0207984068, hannu.puljujarvi@lao.fi

Lukuvuosimaksu FreeRide-koulutuksessa 1500€

Valmennus

Hissilippu (Levin kausikortti)

Kuljetukset harjoituksiin (Kittilä – Levi – Kittilä)

Välineiden vuokraukset Levin vuokraamoista (Sukset, laudat, lumiturvallisuus välineet.)

Alppihiihdon tai lumilautailun ohjaajakurssi (Suomen Hiihdonopettajat ry)

Lumiturvallisuus 1 (Suomen lumivyörykoulutus)

Köysitoiminnanohjaaja 1&2 (KTO)

EA 1 & 2

Muut kustannukset

Offpiste -hiihdon ja freestylen kattavan vakuutuksen oppilaat hoitavat itse. (vakuutustodistus esitettävä)

Leireistä syntyvät kulut ja matkat (Kittilän kunnan rajojen ulkopuolelle pl. Pallas) oppilaat maksavat itse.

Valintakriteerit:

Yläasteen päättötodistuksen keskiarvo vähintään 7.0

Laskettelun tai lumilautailun hyvät perustaidot ja kiinnostus FreeRide-toimintaa kohtaan

(vapaa sana omasta kokemuksesta hakemukseen)

Levi Snow Sport Academyn FreeRide-koulutukseen haetaan erillisellä lomakkeella 1.3.2019 mennessä. Päätös valinnasta tehdään 10.3.2019 mennessä ja tullaan ilmoittamaan hakijalle henkilökohtaisesti.

Hyväksytyn valinnan jälkeen hakija voi hakea Kittilän lukioon ja Lapin koulutuskeskus REDU:n ammatilliseen koulutukseen, opintopolku.fi -sivuston yhteishaussa.

Lähetä hakemus tästä

Lisätietoja: Päävalmentaja Jukka Markkanen +358 40 570 1835 juki@levisnowsportacademy.com