Levin Alppikoulun urheilutoiminta tarjoaa toisen asteen opiskelijalle kaksi erilaista ja uniikkia vaihtoehtoa harrastaa ja kehittyä harrastuksessaan opintojen ohella. Yläasteikäisille on tarjolla leiritystoimintaa.

Huippu-urheilulinjalla luotamme pieneen dynaamiseen tiimiin. Erotumme muista alppikouluista pienellä urheilijaryhmällä, jolla voimme taata laadukkaan yksilöllisen valmennuksen. Ympärivuotinen harjoittelu Suomen parhaissa olosuhteissa hyvien etäisyyksien päässä muista Suomen huippukeskuksista takaavat oman laatuelementtinsä laskijoidemme kehitykselle kohti maailman huippua.

Kaudella 2017 – 2018 ryhmään kuuluu neljä urheilijaa ja kaksi päätoimista lajivalmentajaa, sekä yksi puolipäiväinen taitovalmentaja.

Lisätietoja

Ratalaskulinjalla on mahdollisuus harrastaa ja kehittää osaamistaan ratalaskussa, painopisteenä pujottelu ja suorittaa tätä kautta pätevyys hiihdonopettajana. Koulutus antaa myös eväitä toimia valmentajana. Halutessaan mahdollisuus myös käydä Fis kilpailuja, otetaan ohjelmaan tarvittaessa. Keskiössä kuitenkin oma oppiminen ja ratalaskuharrastuksen jatkaminen juniorivuosien jälkeen.

Harjoitukset talvikaudella on kolme kertaan viikossa(1,5 h/harjoitus), joko arkena koulupäivien jälkeen tai yksi harjoitus arkena ja kaksi lauantaina (2 x 1,5h). Syksyllä lumettomalla kaudella harjoitellaan monipuolisesti, niin fyysisiä-, kuin henkisiä taitoja keskimäärin 3 kertaa viikossa.

Koulun aikana käydään Shory:n kursseista alppihiihdonohjaajakurssi, sekä mahdollisesti valmentaja- ja ratalaskumoduulit. Halutessaan oppilas voi suorittaa myös lumilautaohjaajan kurssin, sekä maastohiihto ja telemark moduulit omakustanteisina.

Lisätietoja

Levin Alppikoulu järjestää kaudella 2017- 2018 kymmenen valmennusleiriä Yläkouluikäisille alppihiihtäjille. Leiripäiviä tulee yhteensä 37, joista 6 fysiikkapäivää. Toiminta tapahtuu Levillä, poislukien syksyn jäätikköleirin. Jäätikköleiri pidetään Itävallassa yhdessä alppikoulun huippu-urheilulinjan kanssa.